Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 20 ianuarie 2017

Donald Trump va depune juramantul pe treptele Capitoliului din Washington

In mai putin de o ora, la Washington, pe treptele Capitoliului, Donald Trump va depune juramantul si va deveni al 45-lea presedinte al Statelor Unite. Ceremoniile au loc pe fondul protestelor anuntate in intreaga tara. Imediat corespondentul RFI la New York, Radu Tudor….

sumarul emisiunii 40 de minute

Opt persoane au fost scoase în viaţă de sub ruinele hotelului distrus de avalansa in Italia. Trei bărbaţi, trei femei şi doi copii. Deocamdată, nu există niciun anunţ oficial privind numele şi starea persoanelor salvate. Din Italia, corespondentul RFI Elena Postelnnicu are cele mai noi informatii…

Ordonanta privind graţierea şi modificarea Codurilor penale sunt inacceptabile. Cer Guvernului să le retragă. O spune presedintele Klaus Iohannis. Si directorul Administratiei Nationale a Penitenciarelor reactioneaza si spune ca transformarea fostelor unități militare in penitenciare este o falsa solutie, cladirile sunt degradate si ar necesita investiții de 3-4 ani.

Pentru ca spune ca nu poate tine sub control fenomenul plagiatelor si nu vrea sa investeasca in softuri costisitoare care sa depisteze lucrarile copiate, Facultatea de Drept renunta la lucrarile de licenta. Din vara, studentii vor sustine doar un examen grila. Despre consecintele deciziei discutam in aceasta seara cu jurnalistul Mircea Vasilescu.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 20 ianuarie 2017