Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


ONG-uri: Comunicarea cu Primăria Generală e blocată cum n-a mai fost

ong_comunicarea_primaria_generala_blocata.jpg

Irina Zamfirescu cere Primăriei Capitalei dezbateri publice pe temele de interes pentru bucureşteni
Irina Zamfirescu cere Primăriei Capitalei dezbateri publice pe temele de interes pentru bucureşteni

Primăria Capitalei ar trebui să organizeze dezbateri publice privind pistele pentru biciclete şi cumpărarea de noi autobuze. O spune la RFI Irina Zamfirescu, reprezentanta ActiveWatch şi a Organizaţiei pentru Promovarea Transportului Alternativ în România (OPTAR).

Primarul Gabriela Firea a anunţat recent că vrea să construiască 100 de kilometri de benzi pentru biciclişti şi să amenajeze staţii de bikesharing. În plus, circa o treime din parcul auto RATB va fi format din vehicule ecologice.

Irina Zamfirescu a fost invitata lui Cosmin Ruscior la emisiunea Planeta Verde. Ea spune că "sunt nişte bani daţi de Ministerul Mediului, puşi deoparte, pentru acest proiect de 100 de kilometri de piste de biciclete încă din 2014, dacă nu mă înşel, cele 10 milioane de euro. De atunci şi până acum nu a existat iniţiativa (...), nu a existat intenţia de a începe un proiect pentru utilizarea acestor bani (...). Noi nu am auzit de nici un proiect public, nu am văzut nici un fel de dezbatere cu privire la ce ar fi bine să facem cu aceşti bani pentru infrastructura de biciclete din Bucureşti".

Irina Zamfirescu precizează că în prezent "comunicarea cu Primăria Generală e blocată cum n-a mai fost (...). Singurele comunicări pe care le-am avut cu Primăria au fost răspunsuri la solicitări în scris şi acelea uşor evazive, deci nu ne-au ajutat. Proiectele nu mai sunt dezbătute public".

 
Emisiunea Planeta Verde din 23 ianuarie 2017. Invitată: Irina Zamfirescu (ActiveWatch, OPTAR)