Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 31 ianuarie 2017

inchisoare.jpg

Modificarile la Codul Penal si de Procedura Penala ar putea sa fie trecute prin Ordonanta de Urgenta
Modificarile la Codul Penal si de Procedura Penala ar putea sa fie trecute prin Ordonanta de Urgenta

Modificarile la Codul Penal si de Procedura Penala ar putea sa fie trecute prin Ordonanta de Urgenta, in timp ce gratierea ar urma sa faca obiectul unui proiect de lege….Este varianta spre care ar inclina cei din PSD. Maine are loc sedinta obisnuita de govern. In functie de ce va decide cabinetul Grindeanu, in Bucuresti ar putea fi organizate noi proteste….. 

 

sumarul emisiunii 40 de minute

CSAT a dat aviz favorabil proiectului de buget pentru institutiile din domeniul securitatii nationale, chiar daca - in afara bugetelor pentru Ministerul Apararii si Ministerul de Interne- toate celelalte bugete pentru institutii din domeniu au scazut cu circa 10%.

Un raport care monitorizează performanța sistemelor de sănătate din 35 de state europene, pe baza datelor oficiale, plasează România pe ultimul loc…..Albania, Bulgaria sau Muntenegru inregistreaza  un scor mai bun în ceea ce privește calitatea serviciilor medicale oferite cetățenilor lor.

Incepand de maine sunt eliminate zeci de taxe nefiscale pe care le plătesc în prezent persoanele fizice şi firmele… printre acestea taxa de mediu pentru maşini …  Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile sustine ca eliminarea taxei va duce la o scadere cu 30% a vanzarilor de masini noi…..Discutam in 40 de minute…

Iar premierul Theresa May ar urma să declanşeze pe 9 martie ieşirea Marii Britanii din UE

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 31 ianuarie 2017