Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 6 februarie 2017

iordache.jpg

Ministerul Justitiei anunta ca va elabora un proiect mai complex de modificare a legislatiei penale
Ministerul Justitiei anunta ca va elabora un proiect mai complex de modificare a legislatiei penale

Răsturnare de situaţie în privinţa modificării Codurilor Penale. La o zi dupa abrogarea  ordonantei 13, Ministerul Justiției anunta că ''nu este preocupat'' să elaboreze un proiect de lege pentru modificarea Codului penal și Codului de procedură.

sumarul emisiunii 40 de minute

Bruxelles reactioneaza ! Romania a inregistrat un regres in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei, ceea ce este posibil sa fi afectat sansele de ridicare a Mecanismului de Cooperare si Verificare pana la finalul mandatului actualei Comisii Europene, asa cum promitea anterior presedintele executivului comunitar Jean-Claude Juncker.

Candidatul dreptei la alegerile prezidențiale din Franța, François Fillon isi pregateste un contraatac  în timp ce suspiciunile privind angajărei fictive de care ar fi profitat familia sa îi afectează șansele în alegeri.

La Barcelona, zeci de mii de oameni s-au strans in faţa Curţii Supreme, unde a început procesul fostului preşedinte al regiunii Catalonia, Artur Mas. El riscă o interdicţie de 10 ani pentru ocuparea unei funcţii publice, după ce a organizat ilegal referendumul pentru independenţa regiunii faţă de Spania, în noiembrie 2014.

Companiile Facebook şi Google alaturi de  grupuri media din Franta  au lansat  o iniţiativă cu scopul de a limita publicarea de ştiri false  in contextual apropierii alegerilor prezidenţiale din Hexagon. Luna trecută, Facebook a demarat o iniţiativă similară în Germania, unde in toamna vor avea loc alegeri parlamentare.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 februarie 2017