Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 7 februarie 2017

iohannis.jpg

Discurs dur in Parlament al presedintelui Klaus Iohannis la adresa PSD
Discurs dur in Parlament al presedintelui Klaus Iohannis la adresa PSD

Grija primă a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor. Demiterea chinuită a unui ministru e prea puţin, alegerile anticipate sunt prea mult. Este mesajul pe care l-a adus astazi in Parlament presedintele Klaus Iohannis…..

sumarul emisiunii 40 de minute

In plin scandal privind modificarea Codului Penal si de procedura, o alta ordonanta controversata, numarul 9, creaza confuzii pentru ca ar permite autoritatilor locale sa cheltuie nelimitat, fara transparenta si fara asumarea nici unei raspunderi…Incercam sa ne lamurim in aceasta seara….

Curtea  Constitutionala a decis: Legea conversiei creditelor in franci elvetieni la cursul istoric este neconstitutionala ……acum proiectul reintra in circuitul parlamentar…..

Un raport Amnesty International acuza Siria de atrocitati in masa comise in cei 6 ani de razbi civil care a distrus tara…Peste 13.000 de persoane, cei mai multi oponenti ai regimului Assad, ar fi fost spanzurate intr-un penitenciar militar …

Se împlinesc 25 de ani de la semnarea Tratatului de la Maastricht, în virtutea căruia a putut fi creată zona euro. Un bilant plin de contraste, Uniunea Europeană preferă să abordeze cu discreţie această aniversare.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 februarie 2017