Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 8 februarie 2017

ccr.jpg

CCR: u exista un conflict intre puterea judecatoreasca si cea executiva
CCR: u exista un conflict intre puterea judecatoreasca si cea executiva

Cu majoritate de voturi, Curtea Constituţională a decis că nu există un conflict între Guvern şi Parlament in legatura cu adoptarea ordonantei 13. Seful statului şi Consiliul Superior al Magistraturii au sesizat Curtea, motivand  că Guvernul a legiferat in locul Parlamentului. Mâine, judecatorii constitutionali analizează şi sesizarea Avocatului Poporului referitoare la modificarea legislatiei penale.

sumarul emisiunii 40 de minute

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a fost respinsă. Moţiunea a fost semnată de parlamentarii PNL şi USR şi susţinută şi de PMP. Parlamentarii PSD, ALDE şi UDMR s-au abţinut de la vot.

Parchetul General, ingrijorat de amploarea presiunilor exercitate de mass-media la adresa justitiei, cere sprijin de la Consiliul National al Audiovizualului şi Consiliul Superior al Magistraturii…Ne lamurim ce solicita Ministerul Public de la CNA si CSM.

Liderul de opoziţie rus Aleksei Navalnîi a fost găsit vinovat de deturnare de fonduri. O decizie care îl va obliga pe politician să renunţe la planurile de a candida la alegerile prezidenţiale din rusia, de anul viitor.

Emisiunea 40 de minute din data de 8 februarie 2017