Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 13 februarie 2017

parlament.jpg

Parlamentul da unda verde organizarii referendumului initiat de Klaus Iohannis
Parlamentul da unda verde organizarii referendumului initiat de Klaus Iohannis

Parlamentul da unda verde solicitarii presedintelui Klaus Iohannis de a organiza un referendum pe modificarea legislatiei penale. Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi desi avizul legislativului are doar rol consultativ.

sumarul emisiunii 40 de minute

Comisia Europeană a îmbunătăţit estimarea de creştere a economiei României în 2017 cu 0,5 puncte procentuale, la 4,4%, potrivit prognozei de iarnă publicate astazi de instituţie. Estimarea rămâne însă mai mică decât cea de 5,2% din PIB, avansată de Guvern și de Comisia Națională de Prognoză, procent pe care a fost fundamentat bugetul pe acest an.

Un nou scandal are in centrul sau activitatea spitalului Colentina. Medicul neourochirug, Ionut Gobej, cere demiterea managerului acuzand ca, incepand din ianuarie anul acesta, personalul ATI a fost redus iar orele suplimentare nu au mai fost platite, ceea ce a dus la imposibilitatea realizarii de interventii neurochirurgicale dupa ora 15.00. Managerul Spitalului neaga acuzatiile. Consiliul medical se va intruni sa discute acest caz.

Acordul CETA de liber schimb între UE şi Canada, intra miercuri la vot in Parlamentul European. Inţelegerile dintre cele doua parti  au fost finalizate în urmă cu mai bine de doi ani şi jumătate, dar acordul a fost semnat abia în octombrie 2016, în urma opoziţiei manifestate de o regiune din Belgia.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 februarie 2017