Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 15 februarie 2017

ceta.jpg

 Parlamentul European aproba acordul comercial dintre UE si Canada
Parlamentul European aproba acordul comercial dintre UE si Canada

Parlamentul European aproba acordul dintre Uniunea Europeana si Canada.  99% dintre taxele vamale care se aplica acum intre cele doua entitati vor disparea. Pentru romani, intelegerea mai vine cu o veste buna!  De la 1 decembrie vom putea calatori fara vize in statul nord-american.

sumarul emisiunii 40 de minute

Comisia Europeană a dat în judecată România la Curtea Europeana de Justiţie din cauza depozitelor ilegale de deşeuri……Un avertisment de la Bruxelles vine si in ceea ce priveste legea care obligă supermarket-urile să comercializeze minimum 51% produse româneşti.

Raportul comisiilor de specialitate pe tema gaurii lasate in buget de guvernul Ciolos e gata! Concluzia este ca rectificările bugetare ale fostului cabinet au fost realizate într-o manieră optimistă; decizia corectă era ajustarea negativă, spun parlamentarii din comisia de buget

Rusia s-ar implica în campania electorală prezidentiala din Hexagon iar tinta ar fi candidatul de centru stanga Emmanuel Macron… Kremlinul neaga acuzatiile, de la Paris presedintele Hollande cere adoptarea unor măsuri suplimentare de securitate cibernetică pentru alegeri.

Emisiunea 40 de minute din data de 15 februarie 2017