Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 23 februarie 2017

kovesi.jpg

Bilant la DNA! Aproape 1300 de inculpaţi trimişi în judecată
Bilant la DNA! Aproape 1300 de inculpaţi trimişi în judecată

Bilant la DNA! Aproape 1300 de inculpaţi trimişi în judecată, mai mult de un sfert dintre ei au comis abuz în serviciu, cu un prejudiciu de peste 260 de milioane de euro. Seful statului, prezent la sedinta, insista pe faptul ca vinovaţii nu trebuie să se bucure de bunurile furate.

sumarul emisiunii 40 de minute

Sanctiunea data de conducerea PSD nu ma dezarmeaza! Mi s-au reprosat oricum lucruri false! O spune primarul Iaşiului, Mihai Chirica, rămas fără funcţiile de vicepreşedinte la nivel naţional şi de lider interimar al filialei Iaşi.

Dupa eliminarea timbrului de mediu, Ministerul Mediului pregateste o alta taxa pentru soferi! O taxa pentru pentru accesul în marile oraşe, care va fi diferenţiată în funcţie de zonă şi de  cat de poluant este vehiculul.

Turcia ridică interdicția privind portul vălului islamic în armată..O masura cu un puternic caracter simbolic, avand in vedere ca armata turca este considerata un protector al laicității de la fondarea republicii.

Iar in Franta, in contextul campaniei pentru alegerile prezidentiale, revista l”Express face o ampla analiza care scoate in evidenta faptul ca argumentele celor care vor sa voteze cu Marine le Pen sunt identice cu ale celor care au votat pentru Brexit, in Marea Britanie. In plus, idea ca extrema dreapta va castiga alegerile incanta mediile de informare, din Hexagon. Va explicam de ce in 40 de minute…

 
Emisiunea 40 e minute din data de 23 februarie 2017