Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 24 februarie 2017

primarie.jpg

Primaria Capitalei vrea sa infiinteze 19 societati proprii care sa inlocuiasca furnizorii privati
Primaria Capitalei vrea sa infiinteze 19 societati proprii care sa inlocuiasca furnizorii privati

Dupa ce a anuntat ca doreste sa puna bazele unei companii de constructii a Capitalei, Primaria Bucuresti vrea sa infiinteze 19 firme care sa presteze activitatile care acum sunt delegate unor companii private. E vorba de producerea si furnizarea de energie electrica, iluminat stradal, administrarea spitalelor, paza sau administrarea drumurilor. Sorin Ionita, de la Expert Forum a comentat oportunitatea proiectului…

sumarul emisiunii 40 de minute

Colegiul Medicilor din România propune ca medicii de familie să poată acorda îngrijiri la domiciliu pe baza unui contract separat de contractul de furnizare de servicii medicale existent déjà. Despre argumentele care sustin ideea, am discutat cu Gheorghe Borcean, presedintele Colegiului Medicilor….

Se vorbeste din nou despre o Europa cu doua viteze! Un anunt al presedintelui francez alimenteaza disputele legate de acest subiect. Pe 6 martie Francois Hollande organizeaza un  "mini-summit", la Versailles cu liderii Germaniei, Italiei si Spaniei, pentru a discuta de reformele necesare in Uniunea Europeana. Ce va insemna asta pentru Romania l-am intrebat pe Vasile Puscas, fost negociator al Romaniei cu Bruxelles.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 februarie 2017