Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 1 martie 2017

juncker.jpg

Jean Claude Juncker prezinta scenariile reformarii UE post-Brexit
Jean Claude Juncker prezinta scenariile reformarii UE post-Brexit

Moment crucial pentru Uniunea Europeana. Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a lansat cele cinci scenarii de reformare a blocului comunitar, dupa Brexit, printre care si posibilitatea unei Europe cu mai multe viteze.

sumarul emisiunii 40 de minute

In Franta, candidatul dreptei la alegerile prezidentiale, François Fillon a exclus ideea de a se retrage din cursă, în ciuda faptului că urmează să fie inculpat pentru deturnare de fonduri.  "Un asasinat politic" – este expresia utilizată de politician pentru a denunţa aşa-zisa presiune mediatică şi judiciară exercitată asupra sa.

Ordonante de urgenta numai pentru situatii punctuale care chiar isi justifica urgenta, un Avocat al Poporului independent, separația puterilor în stat și control civil pe Servicii. Sunt cateva din propunerile ONG-ului Expert Forum dupa povestea ordonantelor 13 si 14…

Operatorii culturali au la dispozitie 12 milioane de lei pentru finantarea proiectelor depuse pana la 31 martie. In actuala sesiune un proiect castigator poate primi pana la 75. 000 de lei… Avem detalii despre conditiile de participare…

De cealalta parte a oceanului, preşedintele Donald Trump a susţinut primul discurs în faţa Congresului şi şi-a prezentat priorităţile mandatului. A promis să aloce un trilion de dolari pentru investiţii în infrastructură, a cerut sprijinul politicienilor pentru reformarea sistemului de asigurări de sănătate şi a vorbit din nou despre conceputul America first!    

 

Emisiunea 40 de minute din data de 1 martie 2017