Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 2 martie 2017

europa_2.jpg

Franta si Germania sustin Europa cu doua viteze
Franta si Germania sustin Europa cu doua viteze

Franta si Germania sustin Europa cu doua viteze, unul din scenariile post-Brexit anuntate de presedintele Comisiei Europene.

sumarul emisiunii 40 de minute

Intre timp Bruxelles isi inaspreste tonul in privinta refugiatilor…. si avertizeaza ca va declansa procedura de sanctionare impotriva tarilor care refuza sa primeasca migranti ce provin din Italia si Grecia…

In contextul prezidentialelor franceze, programele candidatilor sunt sub lupa presei….Astazi despre promisiunile centristului Emanuel Macron, care indica sondajele ar putea fi adversarul lui Marine Le Pen in turul doi….

Pacea în Siria apare din ce în ce mai mult ca o "misiune imposibilă". In teren conflictul continua iar pe plan diplomatic dosarul sirian este blocat şi la ONU şi la Geneva. In Irak insa, este foarte aproape sa se produca eliberarea completa a orasului Mosul….

Ordonanta privind depolitizarea managementului din spitale si liberalizarea accesului la functii a fost dezbatuta in comisia de sanatate a Camerei Deputatilor…Documentul a fost déjà respins de Senat….For decisional este insa camera inferioara a Parlamentului…

Emisiunea 40 de minute din data de 2 martie 2017