Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri,3 martie 2017

iohannis.jpg

Presedintele Klaus Iohannis amana referendumul pe justitie
Presedintele Klaus Iohannis amana referendumul pe justitie

Presedintele Klaus Iohannis amana referendumul pe justitie. Consultarea populara va fi organizata doar daca PSD va încerca din nou să slăbească legislatia penală sau va ataca instituții cheie din sistemul judiciar, sustin surse oficiale de la Cotroceni 

sumarul emisiunii 40 de minute

Intre timp insa, un proiect de lege care prevede pedepsirea protestatarilor cu închisoare între șase luni și trei ani dacă prin manifestarea lor „au scopul de a schimba ordinea constituțională” a ajuns în Senatul României. Inițiatorul proiectului este deputatul PSD Tudor Ciuhodaru.

La 10 ani de la aderare, încrederea românilor în Uniunea Europeană continuă să fie peste media europeană. Insa procentul a scazut semnificativ față de momentul aderării, in 2007. Sunt date cuprinse in cel mai recent Eurobarometru.

40 de ani de la cutremurul din 1977. Cu aproape 400 de cladiri  încadrate în clasa I de risc seismic, Bucurestiul ramane cel mai vulnerabil oras in cazul producerii unui seism. In aceasta seara un interviu cu Alexandru Budisteanu, cel pe care Nicolae Ceausescu il numea imediat dupa cutremur, arhitectul sef al Capitalei.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 martie 2017