Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 7 martie 2017

serban.jpg

Reactii critice la amendamentul senatorului PSD, Serban Nicolae, depus la legea gratierii
Reactii critice la amendamentul senatorului PSD, Serban Nicolae, depus la legea gratierii

Comisia juridica din Senat dezbate legea gratierii si amendamentele depuse de senatorul PSD Serban Nicolae prin care si cei condamnati pentru coruptie sa poata fi gratiati. Dacă s-ar graţia faptele de corupţie, s-ar da un semnal total greşit în societate. Contez pe „realismul şi buna credinţă a parlamentarilor”, a reactionat presedintele Klaus Iohannis.  

sumarul emisiunii 40 de minute

O crestere salariala graduala, cu 56%, pana in 2021…Este rezultatul negocierilor de astazi dintre ministrul Muncii si sindicatele si sanatate. Este a doua zi de discutii  pe legea salarizarii unitare dupa ce ieri sindicatele din ordine publica si siguranta s-au intalnit cu Lia Olguta Vasilescu.

Ministerului Finantelor si ANAF vin cu propuneri pentru cresterea gradului de colectare a taxelor si impozitelor. Vor incepe sa fie controlate si magazinele de pe internet dar pe de alta parte, restantierilor le va fi blocata doar suma datorata si nu tot contul si vor fi anulate penalitatile de intarziere pentru rau-platnici.

Statele Uniunii Europene nu sunt obligate sa emita vize de intrare persoanelor care risca torturi sau tratamente inumane, a decis Curtea Europeana de Justitie.  In aceeasi zi, Parlamentul ungar a adoptat reintroducerea retinerii sistematice a tuturor migrantilor care intra in tara, o masura anulata in 2013 la presiunea Bruxellesului si a ONU.

Gurile rele spun că Franţa este campioană în Europa în materie de greve, cu o medie de 136 de zile de grevă pe an pentru o mie de salariaţi. Saptamana aceasta va fi marcata exact de intreruperea lucrului si proteste. Sindicatele încearcă să le atragă atenţia candidaţilor la alegerile prezidenţiale, asupra chestiunilor legate de protecţie socială şi salarii.

 

Emisiunea 40 de minute din data de 7 martie 2017