Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


(VIDEO) Imagini dezolante cu pădurile din jurul lacului Vidraru. Ecologist: "E un peisaj aproape apocaliptic"

video_imagini_dezolante_paduri_vidraru_ecologist_peisaj_apocaliptic.jpg

Agent Green atrage atenţia asupra tăierilor abuzive de păduri (Sursa foto: site Agent Green)
Agent Green atrage atenţia asupra tăierilor abuzive de păduri (Sursa foto: site Agent Green)

Anul 2016 a fost unul haotic în privinţa protecţiei pădurilor, declară la RFI preşedintele organizaţiei ecologiste Agent Green, Gabriel Păun, invitatul lui Cosmin Ruscior la emisiunea Planeta Verde. El cere Ministerului Apelor şi Pădurilor să ia măsuri pentru a opri tăierile abuzive de copaci din pădurile aflate în jurul lacului Vidraru.

Agent Green a publicat luni o filmare făcută cu drona, care arată dezastrul din munţii Făgăraş. Gabriel Păun spune că sunt “imagini aproape apocaliptice, surprinse în bazinul lacului Vidraru, în pădurile de jur împrejur, indiferent că sunt de stat sau private. Distrugerea lor din ultimii 15 ani a continuat cu girul autorităţilor, altfel n-ar fi fost posibilă o degradare atât de accentuată şi atât de prelungită în toţi aceşti 15 ani, când nimeni n-a făcut absolut nimic”.

“Considerăm că trebuie suspendate absolut toate exploatările forestiere din bazinul de recepţie al lacului Vidraru, până la finalizarea anchetei. Trebuie să se ia nişte măsuri, pedepsirea făptaşilor, prinderea grupului organizat care a acţionat acolo, dar şi cum se poate remedia situaţia, asta va fi foarte important”, declară ecologistul.

 

 
Emisiunea Planeta Verde din 13 martie 2017. Invitat: Gabriel Păun, preşedinte Agent Green. Tema: defrişările