Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 14 martie 2017

wilders.jpg

 Alegeri legislative, cu rol de test pentru Europa, in Olanda
Alegeri legislative, cu rol de test pentru Europa, in Olanda

Test crucial maine pentru Europa cand olandezii sunt chmati la urne…  Deschid practic seria alegerilor de mare risc din acest an, ce ar putea redesena peisajul politic european…... Partidul Libertăţii al extremistului Geert Wilders, era favorit în sondaje…ceea ce ar putea influenta alegerile din Franta si mai apoi, din toamna, din Germania ….

sumarul emisiunii 40 de minute

Intre timp, in Marea Britanie, Parlamentul da unda verde guvernului sa declanseze Brexitul….Situaţia celor trei milioane de europeni instalaţi peste Canalul Mânecii nu este inca tranşată. Premierul Theresa May a refuzat deocamdata să le garanteze drepturile, înainte să obţină asigurări similare cu privire la cei 1,2 milioane de britanici care trăiesc în UE.

Guvernul trimite o delegatie de lucru in Italia, dupa ce in presa britanica au aparut informatii privind cazuri de exploatare a româncelor  aflați la muncă in Sicilia si Calabria. Până la 7.500 de femei, majoritatea românce, trăiesc în condiţii de sclavie în ferme din sudul Italiei, potrivit estimărilor poliţiei.

Interzicerea vălului islamic la locul de muncă este legală, a decis Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Judecatorii au transat cazurile a doua femei  care au reclamat faptul ca au fost  concediate pentru că refuzaseră să renunțe la simbolul religios.

Emisiunea 40 de minute din data de 14 martie 2017
761