Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Confesiunea unui nutriționist: Echilibru și cunoaștere de sine în lupta cu kilogramele

vali_vasile.jpg

Valentin Vasile. Sursa: foodstory.stirileprotv.ro
Valentin Vasile. Sursa: foodstory.stirileprotv.ro

Diete cu rezultate spectaculoase și pe termen scurt versus schimbarea stilului de viață. Ce strategie are rezultate mai bune? Care sunt provocările și mecanismele interioare ale slăbitului? Cât de importantă e cunoașterea de sine și ce legătură este între starea de bine sau fericire și greutate? Răspunsuri neconvenționale, de la Valentin Vasile, specialist în nutriție sportivă și fitness, fondator al programului Revvolution.

Valentin Vasile pledează pentru o schimbare a stilului de viață, a modului în care ne raportăm la mâncare, iar nu pentru un regim care să fie abandonat odată ce atingem obiectivul propus.  Ultimul volum al autorului – Confesiunea unui nutriționist: Mecanismele interioare ale slăbitului – prezintă sub forma unei mărturii temerile și slăbiciunile autorului. Valentin Vasile vorbește despre importanța stării psihice în lupta cu kilogramele, despre alimentele de confort și tiparele emoționale care ne fac să recurgem la ele.

Al doilea volum de autor al lui Valentin Vasile

„Organismul îți poate trimite stări foarte puternice de poftă, pe care tu încerci să le reprimi, după care apare un conflict puternic. Pe termen lung, asta nu funcționează. La un moment dat clacăm. Acesta este motivul pentru care eu spun că obiectivul este o călătorie și nu o destinație – despre asta vorbesc într-un capitol al cărții. E nevoie să fii bine din toate punctele de vedere pentru a începe această călătorie. Sunt multe aspecte aici – de la resurse de timp și energie – pe care e bine să le integrăm prietenos în viața noastră. Trebuie să avem răbdare, să fim echilibrați și să adaptăm felul în care ne hrănim la stilul nostru de viață.”

ÎNREGISTRAREA EMISIUNII:

 

 
ASCULTĂ: Valentin Vasile, în dialog cu Ioana Hașu-Georgiev