Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 15 martie 2017

mark.jpg

Primul test al extremei dreapta din Europa. Peste 12 milioane de olandezi voteaza in alegerile legislative
Primul test al extremei dreapta din Europa. Peste 12 milioane de olandezi voteaza in alegerile legislative

Primul test al extremei dreapta din Europa…. Peste 12 milioane de olandezi voteaza in alegerile legislative. Premierul Mark Rutte este creditat cu un avans. Pe pozitia secunda se afla  populiştii lui Geert Wilders.

sumarul emisiunii 40 de minute

6 ani de la izbucnirea razboiului din Siria și-au pierdut viața 320.000 de oameni, milioane au fost alungați de la casele lor...La Bruxelles va avea loc pe 5 aprilie o conferință internațională de pace, în contextul dezacordului în rândul comunității internaționale asupra modului de a pune capăt conflictului din Siria.

29 martie! Este data la care Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să amâne decizia finală  în dosarul în care torționarul Ion Ficior este acuzat de infracțiuni împotriva umanității. Fostul comandant al coloniei de muncă din Delta Dunării este acuzat de moartea a peste 100 de deţinuţi politic, la sfârşitul anilor 50.

 15 martie, Ziua Maghiarilor de pretutindeni!  Parlamentarii UDMR au depus un proiect de lege prin care solicita declararea acestei zile ca sarbatoare oficiala a comunitatii maghiare din Romania.

Iar guvernul vrea sa atraga mai multi turisti chinezi….si doua ar fi problemele spun specialistii:  faptul ca viza pentru Romania se obtine greu dar si exigenta vizitatorilor asiatici care asteapta oferte pe masura…

 

Emisiunea 40 de minute din data de 15 martie 2017
652