Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 16 martie 2017

olanda.jpg

Alegeri Olanda: partidul premierului în exerciţiu Mark Rutte a obţinut detaşat o victorie
Alegeri Olanda: partidul premierului în exerciţiu Mark Rutte a obţinut detaşat o victorie

Partidele olandeze incep un lung proces de negocieri în vederea formării unei coaliţii, după ce partidul premierului în exerciţiu Mark Rutte a obţinut detaşat o victorie în alegerile naţionale, în pofida faptului că unele sondaje indicau o confruntare strânsă cu populistul antiislam Geert Wilders.

sumarul emisiunii 40 de minute

Cei mai prosperi 20% dintre români au venituri de peste opt ori mai mari decât cei mai săraci 20% dintre locuitorii ţării, arată statisticile publicate de oficiul european de statistică, Eurostat. În clasament, România este urmată de Lituania, Bulgaria şi Spania.

O delegatie a FMI este din nou la Bucuresti. Ministrul de Finante spune ca guvernul este pregatit sa intervina cu masuri de reducere a cheltuielilor daca se va constata depasirea tintei de deficit bugetar. In cel mai recent raport de tara se anticipa ca Romania va depasi in acest an pragul de 3% din PIB prevazut de tratatul de la Maastricht.

Delegația guvernamentală care s-a deplasat în Italia a avut discuții cu autoritățile din Catania referitor la cazurile de exploatare a unor cetățeni români aflați la muncă în această regiune. Intre timp, Hotnews scrie despre un ONG italian de apărare a drepturilor imigranţilor, care ar fi obtinut de la guvernul italian 800.000 de euro pentru a le ajuta pe muncitoarele romance din peninsula,  dar care ar fi cheltuit banii in alte directii….    

 

 

Emisiunea 40 de minute din data de 16 martie 2017