Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 20 martie 2017

may.jpg

9 martie! Este data la care Londra va declansa oficial Brexitul
9 martie! Este data la care Londra va declansa oficial Brexitul

Comisia Europeană este pregătită pentru lansarea negocierilor cu privire la retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană.  29 martie! Este data la care Londra va declansa oficial Brexitul….  Dacă totul merge conform planului inițial, ieșirea formală a Marii Britanii din UE ar trebui să se producă după doi ani, în martie 2019. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Cei cinci candidaţi favoriţi ai sondajelor la prezidenţialele franceze – François Fillon, Benoît Hamon, Marine Le Pen, Emmanuel Macron şi Jean-Luc Mélenchon – se infrunta in aceasta seară pe platoul canalului de televiziune TF1. Momentul mediatic este considerat decisiv într-o campanie electorală marcată până acum de numeroase surprize,

Social-democraţii germani l-au ales în unanimitate, pe Martin Schulz la conducerea formaţiunii, cu obiectivul de a încerca s-o impiedice pe Angela Merkel s obtina al patrulea mandate de cancelar la  alegerile din septembrie .

O proba de independenta a serviciilor secrete moldovenesti! Asa califica politologul Nicolae Negru retinerea fostului deputat democrat Iurie Bolboceanu, sub acuzatia de spionaj și trădare de patrie. Un interviu in 40 de minute…..

20 martie este Ziua Francofoniei….. Discutam despre ce mai inseamna apartenenta la acest club …. Potrivit celui mai recent raport al Observatorului de limbă franceză, publicat în anul 2014, numărul vorbitorilor de limbă franceză, pe cele cinci continente, a fost estimat la 274 de milioane.

 

Emisiunea 40 de minute in data de 20 martie 2017
620