Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 23 martie 2017

Organizatia terorista Stat Islamic a revendicat atentatul de la Londra

Organizatia terorista Stat Islamic a revendicat atentatul de la Londra…..Starea romancei ranita ieri continua sa fie grava….  In total 40 de persoane au suferit rani, 4 oameni au murit... 8 persoane au fost arestate in urma unor razii….

sumarul emisiunii 40 de minute

Se poate face transplant pulmonar la Spitalul Sf Maria, spune preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant, Radu Deac…. reevaluarea unitatii medicale, făcută ieri, arata că se menţin condiţiile de la acreditare….incercam sa ne lamurim daca sunt si medici romani specializati in astfel de interventii….

Ne dorim să fim parte a proceselor de privatizare din Republica Moldova. Declaratia premierului roman in urma sedintei commune intre guvernele de la Chisinau si Bucuresti, intalnire desfasurata la Piatra Neamt. România şi Moldova vor să adopte si un set de măsuri pentru fluidizarea traficului la frontiera comună

Liberalii vor  sa se revina la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin. Mai mulţi parlamentari PNL au depus, la Senat, o propunere legislativă privind Statutul aleşilor locali , în condiţiile în care, sustin ei, scrutinul într-un singur tur este o soluţie legislativă „total greşită”, iar persoana aleasă nu are legitimitate.

In Bulgaria, socialiștii și conservatorii sunt dați pe poziții de egalitate în sondaje înaintea alegerilor parlamentare de duminică și ar putea avea dificultăți în a forma o majoritate.

Scrutinul este organizat ca urmare a demisiei la mijloc de mandat a lui Boiko Borisov, după eșecul pe care partidul său l-a înregistrat în alegerile prezidențiale în fața candidatului susținut de socialiști, Rumen Radev.

Si facem un tur de orizont al Salonului de Carte de la Paris… a 34-a editie este inaugurate in aceasta seara de presedintele hollande… Invitat de onoare in acest an este Marocul….

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 martie 2017