Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 28 martie 2017

balena.jpg

o alta victima a jocului 'Balena albastra"? Politia Dambovita ancheteaza sinuciderea unui baiat de 11 ani
o alta victima a jocului "Balena albastra"? Politia Dambovita ancheteaza sinuciderea unui baiat de 11 ani

In Dambovita un baiat de 11 este gasit spanzurat in podul casei. Ancheta politiei confirma ca minorul era interest de jocul ”Balena Albastră”. O alta ancheta este in curs la Brasov pentru a stabili daca exista o legatura intre sinuciderea unui tanar de 19 ani si acest joc. Ministrul de Interne le recomanda parintilor si profesorilor sa monitorizeze atent comportamentul copiilor.

sumarul emisiunii 40 de minute

Proiectul de lege pentru modificarea definitiei constitutionale a familiei, scos de pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor. Motivul: „nu există niciun argument legal sau constituţional” prin care acest for este primul sesizat, astfel că proiectul a fost retrimis Birourilor Permanente Reunite.

 Nu s-a stins scandalul dintre Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati si Uber! COTAR  vrea sa organizeze miscari de protest si cere o ordonanta de urgenta care sa oblige platforma sa se autorizeze. Uber reactioneaza si spune ca nu este serviciu de taxi ci o aplicatie de mobil….

Cu mai putin de o luna inaintea primului tur al prezidentialelor franceze, Benoit Hamon, candidatul socialist a mers la Berlin pentru o intalnire cu Angela Merkel dar si cu contracandidatul acesteia la functia de cancelar Martin Schulz.

Preşedintele american este asteptat sa semneze astazi un ordin executiv care va schimba dramatic atitudinea americană faţă de încălzirea globala. Donald Trump arata inca odata ca acorda mai multă importanţă locurilor de muncă din industrii poluante decât luptei de combatere a încălzirii globale.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 28 martie 2017