Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 29 martie 2017

Augustin Lazar si Codruta Kovesi isi pastreaza functiile

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri ca "nu este oportuna declansarea mecanismului institutional de revocare a procurorului general, Augustin Lazar, si a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi". El a facut aceasta declaratie la finalul evaluarii activitatii sefilor celor doua institutii, in urma deciziei Curtii Constitutionale care a stabilit ca DNA si-a incalcat atributiile constitutionale prin anchetarea unor presupuse ilegalitati in procesul de adoptare a celebrei OUG 13.

sumarul emisiunii 40 de minute

29 martie 2017, data la care Marea Britanie începe oficial divorţul de Uniunea Europeană. Negocierile propriu-zise demareaza in mai sau iunie si vor dura doi ani.

20 de ani de inchisoare! Este sentinta definitiva data de instant suprema in cazul fostului comandat al coloniei de munca de la Periprava, Ion Ficior. Acesta a fost acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

 Dupa sotul sau si Penelope Fillon a fost inculpată în dosarul angajărilor fictive. Si tot in context electoral, socialistul Manuel Valls a anunţat că va vota pentru Emmanuel Macron, candidatul de centru-stânga de la En Marche si nu pentru colegul de partid Benoit Hammon.

Înfiinţarea Autorităţii de Transport Metropolitan, benzi de circulaţie pentru transportul public, construcţia de parcări la intrările în oraş, piste de biciclete….sunt toate, pe hartie deocamdata, prevăzute în Planul de Mobilitate Urbană 2016-2030, aprobat de Consiliul General.

Nici Ministerul Transporturilor nu se lasa mai prejos si anunta 90 de km noi de autostrada, o flota reinnoita la TAROM si un drum bucuresti- constant ape calea ferata care sa dureze o ora si 55 de minute.  

 
emisiunea 40 de minute din data de 29 martie 2017