Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 30 martie 2017

dragnea.jpg

Liviu Dragnea: Nu sunt multumit de raportul prezentat de ministrul Justitiei
Liviu Dragnea: Nu sunt multumit de raportul prezentat de ministrul Justitiei

Nu sunt multumit de raportul prezentat de ministrul Justitiei si nu imi asum concluziile verificarii lui Tudorel Toader privind Ministerul Public şi DNA. Chiar dacă sunt dezamăgit, nu se pune problema demiterii lui Tudorel Toader; decizia o va lua Grindeanu. Este reactia lui Liviu Dragnea dupa ce raportul ministerului a stabilit ca nu se impune revocarea din functii a procurorilor sefi, Augustin Lazar si Codruta Kovesi. 

sumarul emisiunii 40 de minute

O zi de la anuntul oficial al divortului Marii Britanii de Uniunea Europeana, apar primele tensiuni intre Londra si Bruxelles. Theresa May a amenintat voalat că va renunţa sau limita cooperarea cu Uniunea în domeniul securităţii, dacă nu va exista un acord. Un alt nor care umbreşte soarta negocierilor este aşa-numita „factură de ieşire” pe care Marea Britanie va trebui să o plătească, estimată în prezent la aproape 60 miliarde de euro.

In Ungaria, regimul Orban ameninţă să închidă Universitatea Central Europeană din Budapesta, finantata de miliardarul American George Soros. Rectorul institutiei sustine că guvernul maghiar intenţionează să promoveze o legislaţie ce ameninţă direct viitorul cunoscutei universitati.

Comisia pentru Informaţii din cadrul Senatului american incepe ancheta acuzaţiilor potrivit cărora Rusia a comis atacuri cibernetice cu scopul de a influenţa alegerile prezidenţiale din Statele Unite. Sunt suspiciuni ca Moscova s-ar implica si in campania electorala prezidentiala din Franta. 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 30 martie 2017