Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Satele din Delta Dunării? O să le vedeți altfel în scurt timp - Ivan Patzaichin

patzaichin_1_rowmania.jpg

Ivan Patzaichin se arată încrezător că dezvoltarea turismului în Deltă va fi susținut printr-o legislație simplificată
Ivan Patzaichin se arată încrezător că dezvoltarea turismului în Deltă va fi susținut printr-o legislație simplificată
Sursa imaginii: 
cazacioc.blogspot.ro

În cinci ani, Delta Dunării va fi altfel decât un capăt de lume sau o zonă pentru turismul de sfârșit de săptămână, spune la RFI Ivan Patzaichin, președintele asociației ”Ivan Patzaichin – Mila 23”.

În emisiunea Rural, fostul sportiv, transformat în ambasador al Deltei Dunării, a vorbit despre bună-starea de acum 20-30 de ani și despre cum s-a pierdut spiritul de mic întreprinzător local, despre cum au dispărut afaceri și despre eforturile asociației pe care a inițiat-o pentru a readuce prosperitate locuitorilor Deltei. De asemenea, Ivan Patzaichin se arată încrezător că dezvoltarea turismului în Deltă va fi susținut printr-o legislație simplificată și anunță că locuitorii din Delta Dunării care vor să se implice în agroturism se vor bucura începând din acest an de facilități legislative.

Promisiunea vine din partea autorităților, după ce mai mulți reprezentanți ai asociației ”Mila 23” au fost în Deltă alături de reprezentanții Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

”Faptul că vicepreședintele ANSVSA a vizitat împreună cu noi gospodăriile din Delta Dunării, care credem că se pot deschide pentru a-i primi pe turiști, este un pas înainte important pentru noi. Au venit cu gândul bun alături de noi, ceea ce contează foarte mult”, spune Ivan Patzaichin.

În timpul discuțiilor cu locuitorii Deltei, oficialii guvernamentali au vorbit despre modalitățile în care se pot înființa centre de sacrificare a porcinelor și bovinelor, centre de prelucrare a produselor din carne, dar și puncte de gastronomie locală.

”Dorința noastră este ca viitorul act normativ să fie aplicabil în toate zonele izolate din România atractive din punct de vedere turistic. Vrem dezvoltarea economiei locale prin promovarea produselor tradiționale și încurajarea micilor afaceri specifice zonei. Urmează să avem noi vizite tehnice și în ceea ce privește cerințele legislative de mediu”, spune Teodor Frolu, membru fondator al Asociației ”Ivan Patzaichin-Mila 23”.

La dezbaterea din emisiunea Rural au luat parte, din partea asociației, Ivan Patzaichin, Teodor Frolu și Tiberiu Cazacioc.

 

Ediții anterioare ale emisiunii Rural: http://www.rfi.ro/tag/rural/

 
Ascultă emisiunea Rural din 03 aprilie 2017