Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 4 aprilie 2017

salarii.gif

Legea salarizarii: din 2018 salariul unui medic rezident ar putea ajunge la 5000 de lei
Legea salarizarii: din 2018 salariul unui medic rezident ar putea ajunge la 5000 de lei

Peste 5000 de lei, salariul unui medic rezident în 2018, în timp ce salariul unui medic primar ar urma să depaseasca 16.000 de lei.  Sunt date din proiectul legii salarizării unitare prezentat de liderul PSD Liviu Dragnea. Potrivit documentului, venitul unui profesor universitar ar urma să fie peste patru  ani de 13.000 de lei, iar al unui învăţător de aproape 5500 de lei. 

sumarul emisiunii 40 de minute

În pofida protestelor interne  şi a condamnării internaţionale, parlamenul maghiar a aprobat,  în procedură de urgenţă, o lege care ar putea obliga Universitatea Central Europeana din Budapesta,  finanţată de George Soros, să îşi încheie activitatea în ţară.

14 oameni au murit, alte cateva zeci de personae au fost ranite in explozia din metroul de la Sankt Petersburg. Este cel mai nou bilanţ anunţat de autorităţile ruse care investighează deflagraţia ca pe un act terorist, comis de un atentator sinucigaş.

Franţa cere convocarea unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU în urma unui presupus atac chimic atribuit regimului Assad. 58 de oameni au murit intre care si 11 copii.

Iar la Paris are loc în aceasta seara  o dezbatere televizată la care participă toţi cei 11 candidaţi la alegerile prezidenţiale. Timp de trei ore şi jumătate se vor afla pe acelaşi platou cinci candidaţi care au şanse reale de a ajunge la Palatul Elysée şi alti şase  care nu au absolut nici o şansă.  

 

Ediții anterioare ale emisiunii 40 de minute:  http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 aprilie 2017