Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 6 aprilie 2017

salariu.jpg

Liderii coaliției PSD-ALDE, reuniti la Sinaia transeaza, astăzi, Legea salarizării unitare
Liderii coaliției PSD-ALDE, reuniti la Sinaia transeaza, astăzi, Legea salarizării unitare

Liderii coaliției PSD-ALDE, reuniti la Sinaia transeaza, astăzi, Legea salarizării unitare…proiectul nemultumeste mai multe categorii sociale- functionarii publici ameninta cu proteste dupa Paste pentru ca spun ca guvernul le taie din salarii. Nemultumiri au si magistratii…..Veniturile acestora cresc, dar cu un procent mai mare in cazul judecatorilor ceea ce nu-i satisface pe procurori….

sumarul emisiunii 40 de minute

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, dezaproba intentia guvernului Orban de a inchide Universitatea Central Europeana din Budapesta.. In ciuda protestelor interne si internationale, Parlamentul Ungariei a adoptat controversata lege privind statutul universităților. Dacă va fi promulgată de președinte, legea ar putea duce la inchiderea a aproape 30 institutii de invatamant superior. 

Zeci de ONG-uri cer Parlamentului şi preşedintelui Iohannis să consulte Comisia de la Veneţia pe tema iniţiativei privind redefinirea familiei. Societatea civila avertizeaza ca exista riscuri de restrângere a unor drepturi şi încurajare a unor comportamente discriminatorii.

4 cladiri monument istoric de pe Calea Victoriei au fost varuite pe jumatate, fara a respecta minime norme de urbanism sau estetice si fara avizul obligatoriu al Ministerului Culturii pentru astfel de interventii. Primaria Capitalei, aratata cu degetul, se delimiteaza categoric de actiune si da vina pe o sucursala a RAAPPS .

 

Ediții anterioare ale emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 aprilie 2017