Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 10 aprilie 2017

franta.jpg

Start oficial al campaniei electorale in Franta
Start oficial al campaniei electorale in Franta

În Franta a început oficial campania electorala pentru alegerile prezidentiale. 11 candidati sunt la start, pe fondul unui mare numar de indecisi. Conform ultimelor sondaje, candidatul pro-european şi de centru Emmanuel Macron şi rivala sa de extremă-dreapta Marine Le Pen ocupa primele doua poziții.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Încercăm să ne lămurim despre ce orizont de timp ar fi vorba daca ne uităm la declarația premierului care spune: trecerea la moneda euro va fi posibilă numai după ce veniturile obținute de români vor fi aproape de cele ale cetățenilor din alte state membre ale Uniunii Europene….

Cumpărarea de vechime în muncă ar putea fi prelungită până la sfârșitul anului. Persoanele care nu au acumulat suficienți ani de vechime pentru a primi pensie de la stat își vor putea plăti până în 31 decembrie asigurările sociale pentru anii în care nu au cotizat, potrivit unui proiect al Ministerului Muncii…..

Iar președintele egiptean declară stare de urgență pentru 3 luni după atacurile comise de jihadiștii Stat Islamic, ce au vizat două biserici copte…. Atentate care au loc cu trei săptămâni înaintea vizitei Papei Francisc în Egipt, menită să arate susținerea Suveranului Pontif față de minoritatea creștină din țară.

 

Ediții anterioare ale emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 10 aprilie 2017