Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 11 aprilie 2017

vaccin.jpg

Legea vaccinarii, pusa in dezbatere publica de Ministerul Sanatatii
Legea vaccinarii, pusa in dezbatere publica de Ministerul Sanatatii

Ministerul Sănătăți pune in dezbatere publica proiectul legii vaccinării …..Inscrierea copiilor in colectivitate se va putea face numai dupa prezentarea dovezii imunizarii…Parintii care refuza imunizarea  pot fi acuzati de rele tratamente aplicate minorului….

sumarul emisiunii 40 de minute

Inspecţia Judiciară propune ca reprezentanţii mass-media să nu mai primească informaţii din dosare în cursul urmăririi penale.  Singura comunicare permisă Parchetelor va fi elaborarea unor comunicate care să nu conţină numele celor puşi sub acuzare şi în care să fie descrisă pe scurt fapta şi încadrarea juridică a acesteia.

La Budapesta continua protestele dupa ce presedintele a promulgat legea care fixeaza noi conditii pentru universitatile cu finantare externa, ce ar putea duca la inchiderea Universitatii Central Europene.

Seful diplomatiei americane este in vizita la Moscova. Vladimir Putin refuza o intalnire cu Rex Tillerson ceea ce sugerează că relațiile ruso-americane sunt tensionate, după atacul recent pe care Statele Unite l-au  lansat în Siria.

Iar liderii tarilor puternic industrializate s-au reunite in Italia…. Ministrii de externe din G7  îi cer Rusiei să  colaboreze  pentru a pune capăt războiului civil din Siria.

 

Ediții anterioare ale emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 aprilie 2017