Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 13 aprilie 2017

iar.jpg

IAR Brasov va produce in exclusivitate elicopterul H215M
IAR Brasov va produce in exclusivitate elicopterul H215M

IAR va produce în exclusivitate elicopterul H215M în baza unui contract cu Airbus Helicopters. Firma brașoveană va deveni contractor principal pentru orice posibilă comandă de aparate de zbor pe care Ministerul Apărării o va face pentru a înlocui flota.

 

sumarul emisiunii 40 de minute

Guvernul a aprobat strategia generala de descentralizare, proces ce presupune un transfer de competente si responsabilitati autoritatilor locale. In 7 domenii, intre care, educatia si sanatate, autorităţile locale vor primi competenţe exclusive de implementare

Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu vor comisie de ancheta parlamentara pe alegerile din 2009. Câștigarea celui de-al doilea mandat al lui Traian Băsescu este pusă la îndoială. Parlamentul ar trebui sa verifice posibila implicare a șefilor de instituții în alegerile prezidențiale din  urma cu 8 ani.

Tensiunea creste intre Washington si Phenian….. Liderul nord-coreean a urmărit astazi manevrele militare ale forţelor speciale, în condiţiile tensiunilor  dintre statul comunist şi Statele Unite, privind un posibil nou test nuclear. Regimul a anunţat jurnaliştii prezenţi la Phenian să se aştepte la ceva important sâmbătă dimineaţă.

Duminică turcii sunt chemati la vot să aprobe modificările constituţionale care vor acorda preşedintelui Erdogan puteri considerabil sporite.iar sondajele arata ca cetatenii ar vota in favoarea extinderii prerogativelor liderului de la Ankara.

 

Ediții anterioare ale emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 aprilie 2017