Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 19 aprilie 2017

Legea salarizarii va intra in vigoare de la 1 iulie, asa cum a fost anuntat si pana acum, asigura ministrul Muncii. Lia Olguta Vasilescu nu spune insa si la ce data va fi depus documentul la Parlament, pentru a intra in procedura legislativa.

sumarul emisiunii 40 de minute

Parlamentarii britanici au aprobat propunerea premierului de declanşare a alegerilor anticipate pentru 8 iunie. Analiştii susţin că votul nu-i va pune probleme Theresei May, după ce liderul laburist şi-a exprimat susţinerea pentru scrutinul inainte de termen.

Intre timp, in Bucuresti, unde sambata maximele vor fi cu minus, primarul general vrea modificarea legii prin care nu se poate reporni căldura în Capitală decât dacă se îndeplinesc anumite condiții. RADET  a anuntat ca de astazi reia alimentarea cu agent termic.

Criza politica din Venezuela se adanceste. Opozanții și partizanii președintelui Maduro ies astazi in strada. Opozitia ii cere acestuia sa plece de la putere si vrea organizarea de alegeri anticipate. 

Iar o serie de documente din arhivele ONU scot la iveala faptul ca puterile Aliate stiau de ororile comise de nazisti in lagare cu doi ani şi jumătate înainte ca publicul larg să afle despre Holocaust. Marea Britanie a ales sa nu ia atitudine pentru ca era déjà debordata de refugiaţi

 

Ediții anterioare ale emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 aprilie 2017