Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 21 aprilie 2017

alegeri_fr.jpg

 Final de campanie prezidentiala in Franta. Candidatul centrist Emmanuel Macron urcă în sondaje
Final de campanie prezidentiala in Franta. Candidatul centrist Emmanuel Macron urcă în sondaje

Atentatul de aseară de pe Champs-Elysées bulversează finalul de campanie prezidenţială din Franţa. Cu trei zile înainte de scrutin, un poliţist a fost ucis şi alţi doi răniţi de un jihadist francez, împuşcat în cele din urmă de fortele de ordine.

sumarul emisiunii 40 de minute

După ultima dezbatere televizată de aseara, candidatul centrist Emmanuel Macron urcă în sondaje. Liderul En Marche a lasat în urmă trioul Le Pen-Fillon-Mélenchon, dar rezultatele sunt tot strânse, pe fondul numarului mare de indecisi.

In tara, Guvernul vrea să asimilize funcţia de prefect cu cea de secretar de stat, pentru ca reprezentantii executivului in teritoriu sa nu mai fie  considerati funcţionari publici. Discutam despre cat de binevenita e masura si care i-ar fi consecintele….

Iar Hala Matache va fi reconstruita dupa ce a fost demolata in 2013 pentru a face loc soselei Buzesti-Berzei. Primaria Capitalei va organiza un concurs de solutii. Ordinul Arhitectilor sustine ca elemente din vechea constructie ar putea fi incadrate in noua cladire.

Ediții anterioare ale emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 21 aprilie 2017