Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 24 aprilie 2017

Emanuel Macron si Marine Le Pen incep lupta pentru presedintia Frantei

Campania pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franţa a început astazi, cu o zi de „negocieri politice” pentru Emmanuel Macron, în timp ce Marine le Pen a ieşit din nou pe teren si a facut o vizită la Pas-de-Calais.

sumarul emisiunii 40 de minute

CEDO va pronunta maine decizia pilot in cazul conditiilor din penitenciarele romanesti.  Cel mai probabil judecatorii europeni vor acorda guvernului un termen pentru a remedia problema conditiilor proaste din inchisori si a suprapopularii.

Instanţa supremă a respins contestaţia lui Liviu Dragnea în dosarul "Referendumul". Liderul PSD rămâne condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Decizia este definitiva.

Patru state membre ale Uniunii Europene, printre care și România, au avut anul trecut un deficit egal sau mai mare de 3% din PIB, potrivit datelor Eurostat. La începutul acestei luni, ministrul Finanțelor spunea ca va trimite la Bruxelles un raport prin care va explica faptul că România se va încadra în deficitul bugetar de 3% din PIB.

Iar cei doi copii surprinşi de avalanşa produsă  în Munţii Retezat au murit din cauza numeroaselor traumatisme cranio-cerebrale, iar decesul a survenit aproape imediat, arata raportul medicilor legişti. Pe de alta parte, salvamontistii presupun că avalanşa ar fi fost provocată chiar de grupul celor şapte alpinişti.

 

Ediții anterioare ale emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 24 aprilie 2017