Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 25 aprilie 2017

cedo.jpg

CEDO
CEDO a intervenit de urgență în apărarea drepturilor refugiaților afgani
Sursa imaginii: 
CEDO

Decizie pilot a CEDO, pronuntata astazi: Condițiile de detenție încalcă drepturile omului, apreciaza judecatorii europeni. România are șase luni la dispoziție să anunțe măsuri care sa rezolve conditiile proaste din inchisori…Şeful ANP reactioneaza si spune ca am avea nevoie de opt penitenciare pentru a rezolva problemele din decizia Curtii Europene a Drepturilor Omului. Iar unul costă 140 de milioane euro..

sumarul emisiunii 40 de minute

Vot final in Camera Deputatilor pe proiectul prin care se majorează cu 30% salariile aleşilor locali. Legea merge la promulgare la seful statului si s-ar putea aplica chiar din aceasta luna.  Iar de la 1 iulie, spune ministrul Muncii, veniturile alesilor locali cresc si mai mult, odata cu legea salarizarii unitare…

Pe 3 mai, cei doi candidati la presedintia Frantei, Emanuel Macron si Marine Le Pen, se intalnesc fata in fata, intr-o dezbatere televizata. Astazi amandoi au fost oaspetii presedintelui Hollande, invitati la o ceremonie omagială în memoria poliţistului ucis pe Champs-Elysée cu trei zile înainte de primul tur de scrutin.

Uniunea Europeană  își  înăspreste  legislația privind armele de foc…. Statele membre au decis ca anumite  arme semiautomate sa nu mai poata fi vandute civililor…

În Afganistan, talibanii sunt în ofensivă şi au ajuns să controleze 57 la sută dintre districtele ţării. Iar unul dintre principalii lor aliaţi pare să fie corupţia din sînul armatei afgane.  

 

Ediții anterioare ale emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 25 aprilie 2017