Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 27 aprilie 2017

medicamente.jpg

MS va solicita blocarea exportului intracomunitar pentru medicamentele care dispar de pe piață
MS va solicita blocarea exportului intracomunitar pentru medicamentele care dispar de pe piață

Ministerul Sanatatii intenționează să solicite blocarea exportului intracomunitar pentru medicamentele care dispar de pe piață, nu se găsesc în farmacii și pentru care aprovizionarea nu se poate face la timp. Pe de alta parte, autoritatile anunta un plan multianual de achiziții in cazul vaccinurilor.

sumarul emisiunii 40 de minute

In contextul potestelor transportatorilor, nemultumiti de concurenta neloiala pe care le-o fac firme precum Uber, Guvernul anunta o dezbatere publica referitoare la revizuirea legii care reglementeaza transportul de persoane.

Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiţie pentru neadoptarea unor măsuri naţionale privind gestionarea deşeurilor. Restantele sunt vechi de 4 ani. România este unul dintre cele mai neperformante state membre la acest capitol.

Mai putin de o saptamana pana la infruntarea televizata fata in fata dintre Emanuel Macron si Marine le Pen, cei doi candidate s-au  confruntat la o uzina din Amiens, amenintata cu delocalizarea in Polonia.

Dupa reuniunea de urgenta organizata la Casa Alba pe tema Coreei de Nord,  Washingtonul ar putea reintroduce Phenianul pe lista tarilor care "sustin terorismul".  Regimul  a fost retras in 2008 sub presedintia lui George W. Bush, de pe aceasta lista.

 

Ediții anterioare ale emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 27 aprilie 2017