Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 28 aprilie 2017

summit.jpg

Liderii europeni se reunesc sambata la Bruxelles pentru a stabili liniile directoare pentru Brexit
Liderii europeni se reunesc sambata la Bruxelles pentru a stabili liniile directoare pentru Brexit

Liderii europeni se reunesc mâine la Bruxelles în absența unui reprezentant al Regatului Unit pentru a parafa liniile directoare de negocieri pentru Brexit. Si se anunta discutii dure, mai ales daca ne uitam la ce spunea ieri cancelarul Merkel: ca Marea Britanie nu va avea aceleași drepturi ca o țară a Uniunii Europene, după Brexit.

sumarul emisiunii 40 de minute

Papa Francisc a inceput astazi o vizita de doua zile în Egipt. Călătoria are ca scop principal promovarea păcii în această țară din nordul Africii, unde din ce în ce mai multe atacuri au vizat minoritatea creștină. Papa Francisc devine al doilea lider de la Vatican care vizitează Egiptul musulman, după călătoria Papei Ioan Paul al II-lea în anul 2000.

Tensiuni pe scena politica din Macedonia dupa ce, in premiera, un etnic albanez a fost ales preşedinte al Parlamentului de la Skopje.  Macedonia a fost  în pragul unui război civil în urma unei insurgenţe a minorităţii albaneze în 2001. A fost nevoie atunci de mediere internaţionala pentru detensionarea situaţiei. 

 

Ediții anterioare ale emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din 28 aprilie 2017