Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 2 mai 2017

doi.jpg

Emanuel Macron ramane mare favorit in fata lui Marine Le Pen
Emanuel Macron ramane mare favorit in fata lui Marine Le Pen

 5 zile până la al doilea tur al prezidențialelor franceze. Emanuel Macron  e creditat cu 59% din intenţiile de vot contra doar 41 de procente pentru rivala sa, extremista de dreapta Marine Le Pen. Cei doi adversari au participat ieri la ultimele mari mitinguri electorale. Se pregătesc acum pentru singura înfruntare televizată, față în față, care va avea loc mâine.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Al 24-lea deces din cauza rujeolei….O fata de 9 ani diagnosticata si cu bronhopneumonie a murit la Spitalul de Boli Infectioase din Timis. Ministerul Sanatatii atragea recent atentia ca trendul descendent al acoperirii vaccinale reprezinta una dintre cele mai stringente problemele de sanatate publica cu care se confrunta Romania in prezent

FMI a aprobat Republicii Moldova o tranşă de împrumut de 21,5 milioane de dolari, parte a unui program de creditare de aproape 179 de milioanePotrivit estimărilor Fondului, statul vecin va înregistra în acest an o creştere economică de 4,5 la sută, ritmul fiind mai mare decât a fost prognozat anterior.

Angela Merkel catalogheaza Rusia drept un "partener important" in timpul discutiilor cu Vladimir Putin. Cei doi s-au intalnit la Soci. Aceasta este a doua vizita a cancelarului german in Rusia, dupa controversata anexare a peninsulei Crimeea.

 

Ediții anterioare ale emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 mai 2017