Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 3 mai 2017

ea_si_el.jpg

Dezbatere televizata Emanuel Macron- Marine Le Pen
Dezbatere televizata Emanuel Macron- Marine Le Pen

În această seară, la Paris are loc singura dezbatere între finaliştii alegerilor prezidenţiale, centristul independent Emmanuel Macron şi extremista de dreapta Marine Le Pen. Cu patru zile înaintea turului doi, cei doi vor face eforturi pentru a-i atrage pe cei indecişi.

sumarul emisiunii 40 de minute

În Marea Britanie a început campania electorală pentru alegerile anticipate din 8 iunie. Sondajele de opinie dau un avantaj net Partidului Conservator condus de premierul Theresa May, față de laburiștii lui Jeremy Corbyn. Este primul scrutin parlamentar anticipat din ultimii 43 de ani.

Între timp, negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexi, Michel Barnier, spune că există puţin timp la dispoziţie ca Regatul Unit să ajungă la un acord cu partenerii săi europeni în vederea ieşirii din Uniune, iar negocierile ar putea fi lungi și dureroase.

Prezența trupelor ruse în Transnistria este neconstituțională. Așa a decis Curtea Constituțională de la Chișinău. Preşedintele Igor Dodon acuză că decizia magistraţilor lasă loc de interpretări şi speculaţii politice.

În presa din România există un grad îngrijorător de autocenzură… Este opinia Ioanei  Avădani, director executiv al Centrului pentru Jurnalism Independent …. Un interviu astăzi când sărbătorim ziua mondială a libertății presei.

 

Ediții anterioare ale emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 3 mai 2017