Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 4 mai 2017

liviu-dragnea-mediafax.jpg

cc: Legea care il impiedica pe Liviu Dragnea sa fie premier este constitutionala
cc: Legea care il impiedica pe Liviu Dragnea sa fie premier este constitutionala

Legea care îl împiedică pe Liviu Dragnea să fie premier este constituțională. După patru amânări judecătorii au dat în sfârșit un verdict: persoanele condamnate penal nu pot face parte din Guvern.

sumarul emisiunii 40 de minute

Senatorii juriști s-au răzgândit şi au dat un nou vot prin care au decis ca faptele de corupţie să nu mai fie graţiate. Tot astăzi comisia juridică a respins graţierea abuzului în serviciu, a conflictului de interese şi a delapidării. Luni, în plen se va da votul final pe modificările făcute în Comisia Juridică.  

Confruntarea televizată dintre cei doi candidaţi la preşedinţia franceză, Emmanuel Macron  şi Marine Le Pen a fost marcată de declaraţii violente.  ”Sunteţi copilul drag al sistemului şi elitelor”. a atacat extremista de dreapta într-o aluzie la trecutul de fost bancher al lui Macron.  ”Strategia dumneavoastră este să spuneţi multe minciuni şi nu propuneţi nimic”, a raspuns pro-europeanul.

Primăria Capitalei va desemna un alt câștigător în concursul pentru un logo al Capitalei. Prima variantă a fost descalificată având în vedere asemănarea foarte mare dintre aceasta și unul dintre logo-urile orașului Taipei.

 

Ediții anterioare ale emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 4 mai 2017