Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 5 mai 2017

prezidentialii.jpg

Emmanuel Macron este favoritul clar al presei britanice pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale
Emmanuel Macron este favoritul clar al presei britanice pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale

Emmanuel Macron este favoritul clar al presei britanice pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Franța. Indiferent de orientare, marile publicații care apar la Londra îl susțin pe candidatul centrist și atrag atenția asupra pericolului pe care l-ar reprezenta candidata Frontului Național, Marine Le Pen.

sumarul emisiunii 40 de minute

Votul de miercuri din Senat privind gratierea celor condamnati pentru fapte de coruptie s-ar putea reflecta in viitorul raport MCV. Este opinia judecatorului Horatius Dumbrava care comenteaza scandalul legat de demersul initial al senatorilor juristi privind gratierea unor fapte de coruptie.

Papa Francisc este asteptat anul viitor in Romania. Suntem aproape siguri ca asta se va intampla spune Arhiepiscopul Romano-Catolic de Bucuresti, Ioan Robu. Vizita va coincide şi cu momentul beatificării a şapte episcopi greco-catolici martiri.

 

Ediții anterioare ale emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 mai 2017