Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Aylin despre viitorul album "Am vrut să păstrez din ce sunt eu fără să ma duc în extreme"

În primăvara lui 2013, actriţa şi cântăreaţa română de origine turcă, Aylin debuta discografic cu albumul numit "Cloud". O fuziune pop-jazz care a dus la o importantă serie de concerte alături de proiectul The Lucky Charms. Încă de la concertul de lansare găzduit de Palatul Ghika, Aylin a ieşit pe scenă cu un alt muzician numit Viky Red, cei doi cântând pe atunci piesa "Better". Pomenesc de această întâlnire din trecut pentru că următorul album semnat Aylin este rezultatul acestei colaborări cu producătorul şi muzicianul Viky Red.

Cum l-ai cunoscut pe Viky? Aylin: "M-a abordat pe Facebook. După ce am scos albumul "Cloud", mi-a scris pe Facebook daca nu aş vrea să facem o piesă împreună şi am ascultat ce făcea atunci şi am zis.. hai să vedem. Aşa a ieşit piesa "Better".

Aylin: "Am lucrat de la începutul anului împreună cu Viky Red la noul meu proiect muzical, şi acum încă mai lucrăm la viitorul album, finisăm ultimele detalii, album pe care aş vrea să-l lansez anul acesta. Şi până va fi gata, am dat drumul la una dintre piese pentru a vedea reacţiile oamenilor, pentru că noi suntem foarte entuziasmaţi de ce am făcut. Viky este un prieten apropiat şi un om extraordinar de talentat de care m-am "folosit". Este o joacă, ieşită foarte organic care mi-a adus foarte multă bucurie pentru că m-a făcut să fiu foarte creativă şi foarte lejer, cu el am o chimie foarte bună. El îşi permite să mă certe şi ies lucruri bune din mine atunci când sunt pusă la punct."

Aylin & The Lucky Charms - "My Favorite Melody" (o mai veche compoziţie Viky Red)

Aylin: "Nu ne-am gândit prea mult. Pur şi simplu am intrat în studio şi ne-am dat măsura talentului. Nu ne-am gândit prea mult la un stil muzical, sigur că am vrut să păstrez din ce sunt eu fără să ma duc în extreme, aşa că albumul are o mare influenţă electro venind din partea Otherside şi Viky, dar este în acelaşi timp şi foarte soul, sunt şi piese mai funk, există influenţa pop, interpretare jazzistică pe alocuri."

Cu noul album aproape gata, Aylin pregăteşte apariţia luna viitoare a unui nou single numit "Say Goodbye", piesă difuzată în premieră în cadrul interviului video acordat lui Valentin Panduru în RFI360. Mai jos puteţi vedea clipul piesei recent lansată, "On My Own".

 

 

Ediții anterioare ale emisiunii RFI 360: http://www.rfi.ro/tag/rfi360