Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 10 mai 2017

dragnea.jpg

Liviu Dragnea ia in calcul sa renunte la legea gratierii si anunta sanctiuni in PSD
Liviu Dragnea ia in calcul sa renunte la legea gratierii si anunta sanctiuni in PSD

În timp ce își exprimă dubiile privind oportunitatea legii grațierii, Liviu Dragnea anunță și sancțiuni în PSD. Şerban Nicolae a fost înlocuit la şefia Comisiei juridice a Senatului cu Robert Cazanciuc. Parlamentarul nu va mai conduce nici grupul senatorilor social-democraţi, el fiind înlocuit cu Mihai Fifor. De partea sa, deputatul Nicolae Bacalbaşa a fost suspendat din PSD pentru o perioadă de şase luni.

sumarul emisiunii 40 de minute

Sindicaliştii Gărzii de Mediu merg la negocieri cu reprezentanţii Ministerului Mediului şi ar putea suspenda greva generală dacă cererile lor vor fi soluţionate Ei protesteaza nemultumiti de faptul ca au cele mai mici salarii dintre organele de control, salariul minim net fiind de 1.500 de lei.

Patru zile înainte de predarea de ștafetă, François Hollande și Emmanuel Macron au o nouă întâlnire publică, la o ceremonie de comemorare a abolirii sclaviei.

O demitere brutală a uimit lumea politică de la Washington. James Comey, puternicul director al FBI, a fost debarcat de Donald Trump. Înlăturarea sa se produce în timp ce biroul investighează posibile ingerințe ale Moscovei în alegerile prezidenţiale din 2016. Președintele își apără decizia și spune că va numi în fruntea Poliției Federale pe cineva mult mai bun.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 10 mai 2017