Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 11 mai 2017

junker_1.jpg

Image source: 
Facebook / European Commission

România în 2019 ar putea fi fără MCV dar şi membru în spaţiul Schengen. Mecanismul de Cooperare şi Verificare trebuie ridicat până la momentul în care Bucureștiul va prelua preşedinţia rotativa a UE, susţine Jean-Claude Juncker, care îşi mai doreşte, până atunci, şi ca aderarea la spaţiul de liberă circulaţie să devină realitate. Președintele Comisiei Europene este în vizită în România.

sumarul emisiunii 40 de minute

Este oficial! Alegerile prezidențiale din 2009 vor fi anchetate de o comisie parlamentară. Verificarea legislativului dublează o anchetă a Parchetului general. Anchetele au fost deschise după ce jurnalistul Dan Andronic a scris că  Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea sunt două dintre personajele care au ajutat la victoria lui Traian Băsescu în alegerile prezidenţiale de acum 8 ani.

Preşedintele François Hollande îşi termină mandatul peste 3 zile. A venit deci ora bilanţurilor pentru liderul socialist. În materie de politică externă raspunsurile par a veni repede: intervenţii în Mali şi în Republica centra-africană, bombardamente în Siria dar nicio iniţiativă, în dosarul european.

Demiterea-surpriză a directorului FBI, James Comey, a dat naștere unei unde de șoc la Washington. În context, numărul celor care pariază pe o destituire a lui Donald Trump s-a dublat….Cine și în ce condiții îl poate concedia pe cel mai puternic om de pe planetă, vă spunem în această seară….

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 mai 2017