Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 12 mai 2017

hollande_si_macron.jpg

Doua zile pana la predarea stafetei la Palatul Elysee
Doua zile pana la predarea stafetei la Palatul Elysee

Doua zile pana la predarea stafetei la Palatul Elysee…. In timp ce partidul lui Emmanuel Macron se pregateste pentru alegerile parlamentare de luna viitoare, iar sondajele arata ca formatiunea va lua cele mai multe voturi, Francois Hollande anunta ca nu se va retrage din politica, dupa investirea in functie a noului presedinte….

sumarul emisiunii 40 de minute

Comisia Europeană a cerut Washingtonului "organizarea rapidă a unor reuniuni" după ce autoritățile americane au invocat posibilitatea de a interzice dispozitivele electronice la bordul avioanelor care vin din Europa. În martie, americanii au  interzis pasagerilor care provin din 8 state musulmane și călătoresc spre Statele Unite, să ia cu ei la bord tablete, laptopuri și alte dispozitive electronice mai mari decât un telefon mobil.

Impozitul pe gospodării nu poate fi aplicat in acest moment. Este opinia fostului ministru pentru IMM-uri, Florin Jianu. Impozitul, prevăzut în planul de guvernare, ar urma să fie pus în aplicare de anul viitor, iar reprezentanţii executivului au explicat ca nu se pune problema inlocuirii cotei unice. Specialistii sustin insa ca sistemul va bulversa modul în care îşi plăteşte impozitele populaţia.

Iar autoritatile locale vor avea in scurt timp un ajutor atunci cand isi fac bugetele si stabilesc cheltuielile, inclusive cele salariale. Ministerul Finantelor lucreaza la un cod al finantelor publice locale, care ar urma sa fie separate de Codul Fiscal si care sa includa regulile privind taxele si impozitele locale.  

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 12 mai 2017