Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 15 mai 2017

philippe.jpeg

Edouard Philippe, primarul din Le Havre, este noul premier al Frantei!
Edouard Philippe, primarul din Le Havre, este noul premier al Frantei!

Edouard Philippe, primarul din Le Havre, este noul premier al Franței! Între timp, Emmanuel Macron pleacă în această seară la Berlin, în prima vizită oficială în afara țării…

sumarul emisiunii 40 de minute

Angajații din Finanțe au declanșat în acesta dimineață un protest spontan la nivel întregii țări. Ei sunt  nemulțumiți de proiectul Legii salarizării bugetare, care prevede scăderi salariale de până la 20%. Sindicaliștii avertizează că vor urma și alte proteste dacă revendicările lor nu vor fi soluționate, ceea ce ar putea duce la blocarea activității cu publicul.

Atacul cibernetic care de vineri afectează 150 de țări ar trebui să fie tratat de guvernele din toată lumea ca un semnal de trezire la realitate, avertizează compania Microsoft.  De astăzi și până miercuri Serviciul Român de Informaţii  organizează în premieră un exerciţiu de securitate cibernetică, pentru a vedea cum răspund instituţiile de stat şi private la un atac cibernetic.

Iar la Paris se află o comisie a Comitetului Olimpic Internaţional care ar urma să stabilească dacă Franța ar fi o gazdă potrivită pentru organizarea Olimpiadei din 2024.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 15 mai 2017