Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 16 mai 2017

statistici.jpg

România a înregistrat în primul trimestru cea mai mare creştere economică din UE
România a înregistrat în primul trimestru cea mai mare creştere economică din UE

România a înregistrat în primul trimestru cea mai mare creştere economică din UE. 5,7%, procent care dă peste cap și estimările analiștilor și pe cele ale BNR. E o creștere bazată pe consum, explică consilierul guvernatorului Băncii Naționale, Adrian Vasilescu.

sumarul emisiunii 40 de minute

 In plin scandal privind suspiciunile de copiere si distrugere a unor documente din arhiva SIPA, presedinte Inaltei Curti spune ca arhiva ar trebui desecretizată, tocmai pentru a înlătura orice banuiala. CSM vrea explicaţii de la Ministerul Justiţiei privind situatia dosarelor….

Proiectul de lege care reglementează asigurările auto obligatorii, a fost adoptat de Camera Deputaţilor, care este for decizional. Proprietarii de maşini vor putea fi despăgubiţi indiferent de service-ul în care îşi vor repara maşina, dar poliţele nu au cum să crească din cauza costurilor cu reparaţiile.

Preşedintele american Donald Trump face din nou o figura controversata- pare să admită că a dezvăluit informaţii clasificate Rusiei, contrazicându-şi astfel echipa, care negase informaţiile. Liderul de la Casa Alba spune că este "dreptul" său să dezvăluie Moscovei "fapte" legate de terorism şi de siguranţa zborurilor.

Iar presedintele turc vrea să scrie o "nouă pagină" în relațiile dintre Ankara si Washington, in contextul  unei relatii tensionate intre cele doua capitale.  Erdogan  incepe astazi o vizita oficiala peste Ocean.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 mai 2017