Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 22 mai 2017

 CE avertizeaza Romania referitor la o abatere semnificativa de la obiectivul bugetar pe termen mediu

Comisia Europeană avertizează România referitor la o abatere semnificativă de la obiectivul bugetar pe termen mediu …. Imediat despre cauze și efecte, un interviu cu analistul economic Aurelian Dochia….

sumarul emisiunii 40 de minute

După o jumătate de zi în care traficul dinspre DN1 spre Capitală a fost dat peste cap din cauza introducerii benzii unice pentru autobuzele RATB, primarul general renunță temporar la acest sistem. Șoferii vor putea conduce până la începerea vacanței școlare pe toate benzile. 

Marea Britanie avertizează că va bloca negocierile pentru Brexit, dacă Uniunea Europeană nu renunţă la solicitarea ca regatul să achite o notă de plată de aproximativ 100 de miliarde de euro…Pe de altă parte Londra anunță că este gata să facă o ofertă generoasă privind statutul cetățenilor comunitari din insulă, dar numai celor care se afla déjà în Marea Britanie.

Și…pe fondul unor măsuri sporite de securitate, Donald Trump începe astăzi o vizită de două zile în Israel, unde va purta discuții atât cu liderii israelieni, cât și cu cei palestinieni. Va fi primul președinte în funcție al SUA care ajunge la Zidul Plângerii din Ierusalim.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 mai 2017