Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 31 mai 2017

sipa.jpg

Guvernul adoptă hotărârea pentru desecretizarea arhivei SIPA
Guvernul adoptă hotărârea pentru desecretizarea arhivei SIPA

Guvernul adoptă hotărârea pentru desecretizarea arhivei SIPA. Documentul prevede constituirea unei comisii care, pe parcursul urmatorilor 3 ani, va inventaria si preda documentele din arhiva fostului serviciu secret catre institutiile care au competente in domeniu.

sumarul emisiunii 40 de minute

Un atentat cu mașină capcană a fost comis la Kabul, in cartierul in care se afla palatul prezidential si ambasade straine. Un bilanţ provizoriu indica 80 de morţi şi 350 de răniţi  .. Ambasada României in capitala afgana a comunicat că nu există victime în rândul cetățenilor români prezenți în oras.

Preşedintele rus i-a luat apărarea aliatului său de la Damasc, într-un interviu pentru Le Figaro. Aflat în vizită în Franţa, liderul de la Kremlin a spus că nu există nicio dovadă că Bashar al-Assad ar fi folosit arme chimice împotriva populaţiei.

Este vital ca lumea sa se uneasca pentru a raspunde amenintarii schimbarilor climatice, transmite secretarul general al ONU. Apelul lui Antonio Gutteres e lansat in plina incertitudine legata de posibila retragere a Statelor Unite din acordul privind clima, semnat la Paris in 2015…

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 31 mai 2017