Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 7 iunie 2017

tudorel.jpg

Image source: 
Facebook/Tudorel Toader

Infracțiunea de abuz în serviciu va fi redefinită, inclusiv prin instituirea unui prag valoric. Ministrul Justiției spune că vor avea loc dezbateri pe această temă în următoarea perioadă, cu specialiști în drept și reprezentanți ai societății civile în urma cărora va fi stabilit un nivel rezonabil.

sumarul emisiunii 40 de minute

Guvernanţii germani au aprobat un plan de retragere a trupelor de la baza aeriană Incirlik, în urma unei dispute diplomatice dintre Berlin şi Ankara. Decizia vine după ce autorităţile turce au blocat din nou o vizită a parlamentarilor germani la baza Incirlik, care găzduieşte atât trupe ale coaliţiei anti-Stat Islamic, cât şi trupe ale aliaţilor NATO.

Inca un pas spre  formarea unei armate comune europene. Comisia Europeana propune azi un fond de 5.5 miliarde de euro pentru dezvoltarea capabilitatilor militare europene. Recent, presedintele American, iritat de aceasta initiativa, avertiza că desfășurarea "trupelor americane în teren" va fi proporțională cu angajamentele luate de partenerii din Europa.

Maine britanicii sunt chemati la urne in scrutinul parlamentar anticipat. Alegeri inainte de termen convocate de premierul Theresa May  in incercarea de a elimina orice opozitie parlamentara fata de planul conservatorilor de a negocia la sange iesirea regatului unit din Uniunea Europeana.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 iunie 2017