Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 12 iunie 2017

emmanuel-macron.jpg

Formatiunea lui Emanuel Macron obtine o victorie categorica dupa primul tur al alegerilor legislative
Formatiunea lui Emanuel Macron obtine o victorie categorica dupa primul tur al alegerilor legislative

Pe fondul unui absenteism record, formațiunea președintelui francez Emanuel Macron obține o victorie categorică după primul tur al alegerilor legislative. Potrivit rezultatelor definitive, mişcarea prezidenţială La République En Marche a obtinut 32,3% din voturi.

sumarul emisiunii 40 de minute

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi a fost ”arestat” înainte să plece de la domiciliu, unde se află sub arest, pentru a participa la manifestaţii neautorizate la Moscova. El si-a indemnat sustinatorii sa participe la mitinguri impotriva coruptiei in intreaga Rusie. O serie de arestari au fost operate la manifestatii in estul tarii.

Conservatorii britanici relansează negocieri cu unionistii nord-irlandezi în vederea formării unui guvern…. Perspectivă care face obiectul unor critici puternice în Regatul Unit, din cauza conservatorismului social al partidului nord-irlandez, care se opune vehement căsătoriei între persoane de acelaşi sex şi avortului.

Iar fostul director al SRI George Maior, a fost  audiat  în comisia de anchetă a Parlamentului, unde a dat explicaţii cu privire la alegerile prezidenţiale din 2009. El a recunoscut  că a fost acasă la Gabriel Oprea în 2009 în cadrul unui eveniment privat dar că nu are nimic să-şi reproşeze si a refuzat  să dea detalii despre întâlnire.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 12 iunie 2017